Printati aceasta pagina

Ştiri

oct 15, 2018

Lansare de carte: „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”, de Alina Bârgăoanu


Joi, 18 octombrie 2018, de la ora 18:00, Editura Evrika Publishing, în colaborare cu Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, organizează evenimentul de lansare a unei noi cărți de excepție: „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”, semnată de Alina Bârgăoanu.

Evenimentul are loc la Librăria Cărturești Verona (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti).

Vor lua cuvântul:

☑️ Dan Carbunaru, director Calea Europeană
☑️ Andreea Gavrilă, co-fondator Rubrika, Group Creative Director la Kaleidoscope Proximity și blogger, #AlumnusFCRP
☑️ Andrei Popa, ilustratorul volumului
☑️ Alina Bârgăoanu
☑️ Moderator: Bianca Cheregi 

Autoarea, Alina Bârgăoanu, este profesor universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. Din ianuarie 2018, aceasta face parte din Grupul la nivel înalt pentru combaterea știrilor false și a dezinformării din mediul online, inițiat de Comisia Uniunii Europene.

Lansarea volumului „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării” va fi urmată de o dezbatere despre fenomenul „Fake News”, o temă deosebit de interesantă atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg, temă de actualitate și reflecție în contextul dezvoltării mediilor de comunicare online și transformărilor prin care trece mass media și canalele alternative de informare în era digitalizării.

 

„Am scris această carte cu gandul la Iulia, fiica mea de 13 ani, și la generația căreia îi aparține. Denumirea pe care am întâlnit-o pentru această generație este «generația Omega»: «copiii născuți în mileniul al treilea vor avea de gestionat, în timpul vieții lor, schimbări de o asemenea magnitudine, încât pot fi priviți ca ultima generație umană», afirmă Jordan Hall. Sunt copii care, în următorii 20 de ani, deci într-un moment nu foarte îndepărtat, trebuie să mediteze la trei probleme fundamentale: relația omenirii cu mediul înconjurător, relația omenirii cu tehnologia, relația omenirii cu ea însăși. Am scris cartea cu speranța că «nativii digitali», «ultimii copii umani» – din România și din alte părți – vor reuși, cu mult ghidaj și cu multă, multă răbdare, să îmbrățișeze lumea digitală”, a specificat prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, în paginile volumului.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Lucrarea „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”, la preț redus cu 10%, este disponibilă pe site-ul UJmag.ro, accesând linkul următor, https://bit.ly/2CcSSeg.

 

Vezi toate ştirile