Printati aceasta pagina

Ştiri

dec 6, 2017

Dezbaterea ​„Fake news, propagandă și comunicare strategică în Uniunea Europeană” la FCRP, 13 decembrie


Miercuri, 13 decembrie 2017, Center for EU Communication Studies din cadrul SNSPA organizează o dezbatere pe tema politicii de comunicare a UE în contextul intensificării eforturilor de combatere a știrilor false și a atitudinilor eurosceptice.

În prezent, Comisia Europeană lucrează în direcția combaterii propagandei. Recent, aceasta a lansat o consultare publică privind știrile false și dezinformarea online și a lansat un apel pentru crearea unui Grup de experți la nivel înalt în vederea elaborării unei strategii europene de combatere a proliferării știrilor false. În plus, FedericaMogherini, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, a solicitat resurse adiționale pentru unitatea de lucru pentru combaterea propagandei din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (EU StratCom Task Force).

Evenimentul va aborda teme legate de noile forme de propagandă favorizate de utilizarea pe scară larga a social media ca sursă de informare, dar și subiecte legate de transformările atitudinilor față de UE în statele membre din Europa Centrală și de Est.

Workshop-ul face parte din seria de evenimente din cadrul Modulului Jean Monnet ”EUROEAST – Patterns of Europeanization in Central andEastern Europe”, coordonat de conf. univ. dr. Loredana Radu. Acesta se concentrează pe un subiect dezbătut, dar insuficient explorat: mecanismele europenizării în cele mai noi state membre ale Uniunii Europene. Pentru mai multe informații: www.eucommunication.eu.

Va rugăm să confirmați participarea la adresa: lorina.catanescu@comunicare.ro, până la data de 11 decembrie.

AGENDA

16:00-16:30 - Înregistrarea participanților &welcomecoffee

 16:30–16:40 - Cuvânt introductiv: Conf. univ. dr. Loredana Radu – Director, Center for EU Communication Studies; Coordonator academic, Jean Monnet Module ”Patterns of Europeanization in Central and Eastern Europe”. 

16:40-18:00 - UE față în față cu cetățenii săi: despre știri false, propagandă și atitudinile față de integrarea europeană (Moderator: as. univ. dr. Flavia Durach): 

  • Conf. univ dr. Gabriela CIOT, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Ministerul Afacerilor Externe;
  • Prof. Univ. dr. Alina BÂRGĂOANU, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA;
  • Dr. Mircea MÎNDRESCU, general de brigadă (r), Președinte al Comitetului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate și Apărare;
  • Conf. dr. ing, Gheorghe SAVU, profesor asociat în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Universității Naționale de Apărare ”Carol I” și Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

 18:00-18:15 - Sesiune de întrebări și răspunsuri

18:15-18:30 - Pauză de cafea

18:30–19:30 - Panel special: Mediul european și global al dezvoltării: provocări pentru România. Activitate de consultare în cadrul proiectului ”Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice”. (*Participare pe bază de înregistrare la adresa: flavia.durach@comunicare.ro).

 

Vezi toate ştirile