Deadline-ul pentru trimiterea abstractelor este 31 Martie 2022.

Printati aceasta pagina

Ştiri

nov 9, 2021

"Disinformation step by step", curs online gratuit în lb. engleză: 15 noiembrie-12 decembrie a.c.


"Disinformation step by step" - un curs online gratuit pentru a acționa împotriva imaginilor și videoclipurilor false care încearcă să ne manipuleze! 

 

Facultatea de Comunicare și Relații Publice - SNSPA București anunță organizarea cursului online gratuit „Disinformation step by step”, dedicat atât profesorilor cât și studenților interesați de subiecte precum combaterea dezinformării și alfabetizarea media.

Activitățile se vor desfășura în perioada 15 noiembrie – 12 decembrie 2021, în limba engleză și sunt dezvoltate în cadrul proiectului internațional ”You Verify!” de cercetători de la Savoir*Devenir din cadrul Universității Nouvelle Sorbone (Franța), Agenția France Press (divizia de fact-checking), FCRP - SNSPA București și Universidad Nacional de Educación a Distancia (Spania).

„Disinformation step by step” se adresează tuturor persoanelor interesate să înțeleagă mecanismele dezinformării și să se protejeze de acestea. În plus, veți învăța cum să realizați propriile proiecte de combatere a dezinformării foto și video.

Tematica cursului:

✔        Importanța educației pentru media și a dezvoltării gândirii critice;

✔        Înțelegerea ”fabricii de dezinformare” din mediul digital;

✔        Verificarea profesională a acurateței imaginilor și clipurilor video;

✔        Strategii concrete de respingere și combatere a dezinformării;

✔        Cum se realizează un proiect de combatere a dezinformării.

Informații practice:

  • La absolvirea cursului, primiți un atestat în format digital – Open Badge, prin care este recunoscută această activitate de formare continuă;
  • Cursul se desfășoară în limba engleză;
  • Cursul este de tip MOOC (Massive Open Online Course), are loc online, pe o platformă de învățământ la distanță;
  • Studiați în ritmul și în timpul pe care îl aveți la dispoziție, în mod autonom, în perioada 15 noiembrie - 12 decembrie 2021;
  • Parcurgerea cursului durează aproximativ 40 de ore, în funcție de ritmul personal;
  • Beneficiați de webinarii săptămânale cu formatorii.

 

Pentru a accesa cursul, vă rugăm să vă înregistrați accesând acest link: https://bit.ly/2Zj2Gkw (click pe „Enroll Me” și „Sign Up” pentru a crea un cont pe platforma ECO learning).

 

Iar pentru alte întrebări și comentarii vă rugăm să transmiteți un mesaj (în limba engleză sau franceză) pe adresa de email contact@savoirdevenir.net.

 

Vezi toate ştirile