Printati aceasta pagina

Ştiri

oct 15, 2019

A 10-a ediție a workshop-ului româno-american Media and Technology Literacy


În zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie 2019, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research din cadrul University of Georgia (SUA), organizează a 10-a ediție a workshop-ului româno-american  „Media and Technology Literacy”.


Cum putem defini alfabetizarea media și digitală? Care sunt noile competențe necesare în era Big Data? Care este rolul educației în acest context? Un grup de experți români și americani cu expertiză în comunicare vor căuta răspunsul la aceste întrebări. 


Dintre speaker-ii americani, menţionăm: Dr. Carolina Acosta-Alzuru, profesor la Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia, care investighează legătura dintre media, cultură și societate; este autoarea a trei cărți și a numeroase articole academice despre telenovele, un gen pe care îl studiază din 1999; Mark. E. Johnson, profesor de Fotojurnalism și Chief Technology Officer al Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia; este arhitectul din spatele National Press Photographers Association, cea mai mare asociație pentru fotojurnaliști din Statele Unite ale Americii și fondatorul VisualJournalism.info; Megan Ward este directorul administrativ al New Media Institute, un departament din cadrul Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication, University of Georgia; explorează tehnologiile emergente din perspectivă critică, comercială și creativă, având în vedere o abordare interdisciplinară. 


Tudor Vlad, în prezent directorul James M. Cox Jr. Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul Universității din Georgia, a ocupat funcția de Director pentru Europa Centrală a Institutului Mondial de Presă Liberă. 


Evenimentul are loc la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției nr. 30A, în sala 804, etaj 8. Workshop-ul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este liberă.

Programul complet aici.

Mai multe detalii pe pagina de FB event, aici.


Persoană de contact:

Asist. Univ. Dr. Bianca Cheregi; e-mail: bianca.cheregi@comunicare.ro  

Vezi toate ştirile