Printati aceasta pagina

Ştiri

oct 12, 2023

Ateliere de Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate | Sustainability News Lab


Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA vă invită la atelierele de Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică, în calitate de partener în cadrul proiectului Sustainability News Lab, un proiect inovator axat pe îmbinarea jurnalismului, comunicării și sustenabilității. Seria de evenimente se adresează studenților la comunicare și jurnalism, profesioniștilor din domeniu, dar și publicului interesat de subiecte despre sustenabilitate.

Workshop-ul Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică se desfășoară pe parcursul a trei etape:

În prima etapă, participanții vor dobândi o înțelegere solidă a unor teme selectate din domeniul sustenabilității, prin exemple practice din sfera operațiunilor sustenabile, economiei circulare, reciclării, și protejarea biodiversității, oferindu-le astfel o bază solidă pentru a aborda provocările sustenabilității. Doritorii se pot înscrie printr-un e-mail la [email protected], la oricare dintre sesiunile prevăzute pentru acestă etapă, astfel: vineri, 20 octombrie, ora 14.00, workshop hybrid, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București; miercuri, 25 octombrie, ora 10.00, workshop online, GuerrillaVerde.ro; marți, 7 noiembrie, ora 11.30, workshop hybrid, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București.

A doua etapă, din luna noiembrie, îi conduce pe participanți în lumea practică a cercetării și realizării de materiale (articole, eseuri, interviuri, reportaje video, scurtmetraje, materiale pentru blog) pe teme de sustenabilitate.

Etapa a treia este înscrierea la competiția Sustainability Star Award care își va anunța câștigătorii în luna decembrie, oferindu-le șansa de a-și împărtăși poveștile și de a concura pentru recunoașterea lor.

Detalii și program:

Workshop Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică

Descriere generală:

 • Etapa 1: Teorie - Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate. De la Teorie la Practică (20 octombrie – 7 noiembrie 2023)
 • Etapa 2: Etapa Practică - Cercetare și Scriere de Articole/Eseuri (noiembrie 2023)
 • Etapa 3: Competiția pentru Sustainability Star Award (decembrie 2023)

Despre competiția Sustainability Star Award:

 • Deschisă tuturor participanților.
 • Contribuțiile sunt evaluate de către instituțiile partenere.
 • Vor fi premiate categoriile: Sustenabilitate (Best Sustainability Feature Article), Mediu (Most Impactful Environmental Essay), Comunitate (Community Environmental Spotlight), si premiul publicului (People's Choice Sustainability Star), cititorii și publicul interesat de tema sustenabilitatii va avea oportunitatea de a explora și susține contribuțiile participanților.
 • Toate materialele rezultate vor fi publicate pe GuerrillaVerde.ro, iar materialele câștigătoare vor fi publicate in publicații de prestigiu.
 • Câștigătorii vor fi anunțați în luna decembrie.

 

Salvați datele:

 • 20 octombrie 2023: workshop hybrid, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București.
 • 25 octombrie 2023: webinar pentru toate facultățile partenere și părțile interesate la nivel national, GuerrillaVerde.ro
 • 7 noiembrie 2023: workshop hybrid, Facultatea de Comunicare și Relații Publice _ SNSPA, București.

 

Detalii și înscrieri la: [email protected]

Agenda evenimentului, aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezi toate ştirile