Printati aceasta pagina

Ştiri

feb 27, 2019

A 6-a ediție a Conferinței Internaționale de Metode Vizuale (IVMC) - 16-19 iulie 2019


Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative organizează Conferința Internațională de Metode Vizuale (IVMC), ce va avea loc în perioada 16-19 iulie 2019, la sediul central din Bulevardul Expoziției 30A.

Organizată o data la doi ani, conferința reunește peste 200 de cercetători din mediul academic și practicieni interesați de această problematică. După trei ediții găzduite de universități de top din UK (2009, 2011, 2015), conferința a ajuns în Noua Zeelandă (2013) și Singapore (2017), iar ediția din 2019 va aduce evenimentul în Europa de Est, în România.

Tema celei de-a VI a ediții a conferinței, Designing the Visual Plot – Epic Images of Mundane Stories, permite atât celor din mediul academic, cât și practicienilor din industriile creative să interacționeze și să dezbată aspecte și practici de interes din zona culturii vizuale. În afara direcțiilor tematice principale prezente deja din edițiile anterioare – Metode vizuale și narative, Metodologii vizuale digitale, Știință și tehnologie în metode vizuale, Metode vizuale în predare și învățare, Storytelling digital, IVMC6 aduce în discuție și componenta vizuală a ”micilor povești” – les petit histoires, spuse prin imagini, logo-uri, spot-uri publicitare, fotografii, vloguri, infografice, GIF-uri, videoclipuri muzicale, povești digitale, schițe, documentare, caricaturi, jocuri sau emoticoane.

Conferința Internațională de Metode Vizuale (IVMC) propune, pe lângă prezentările și dezbaterile academice, o serie de workshop-uri ale practicienilor și evenimente socio-culturale de interes pentru această comunitate (i.e. expoziții, spectacole, walking workshop-uri etc.) care să surprindă natura interdisciplinară a culturii și metodelor vizuale.

Termenul limită pentru aplicații a fost prelungit până pe 10 martie 2019. Aplicați aici

Mai multe detalii:

http://www.visualmethods.info/

CfP deadline: 10 martie 2019

Event Facebook Page: https://www.facebook.com/ivmc6bucharest

 

 

 

Vezi toate ştirile