Printati aceasta pagina

Ştiri

sep 14, 2017

Workshop româno-american Health Communication and Social Context


În zilele de 26 şi 27 octombrie 2017, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul University of Georgia (SUA), organizează a opta ediție a workshop-ului româno-american. Tema din acest an este „Health Communication and Social Context”.
 
Evenimentul se bucură de prezența unor experți cu notorietate în gestionarea comunicării medicale și în promovarea sănătății. Vor participa Dr. Jeff Springston, profesor și prodecan la University of Georgia, coordonatorul mai multor cercetări internaționale pe teme de prevenție în sănătate și intervenție comunitară în domeniul vaccine advocacy; și Sarah Smith, Associate Director of Management Resources în cadrul agenției federale americane Centers for Disease Control and Prevention din Atlanta, SUA, expertă pe teme de global health security și politici publice în domeniul sănătății.
 
În programul workshopului vor fi discutate studii de caz, date din cercetări internaționale multidisciplinare și vor fi avansate propuneri despre modalitățile optime de comunicare în sănătate, cu un accent deosebit asupra contextului social românesc și global actual în care se desfășoară interacțiunea medicilor cu pacienții.
 
Workshopul se înscrie în seria evenimentelor academice și de cercetate organizate de SNSPA în domeniul comunicării medicale, după inițierea programului postuniversitar de Comunicare în domeniul sănătății. Crizele majore survenite în sectorul medical în ultimii doi ani, care au captat atenția presei și a publicului (incendiul de la Colectiv, scandalul Hexi Pharma, cazul copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic în județul Argeș, sau recenta epidemie de rujeolă) au dovedit faptul că activitatea de comunicare are un rol vital.
 
Personalul didactic din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice subliniază importanța abilităților de comunicare pentru calitatea actului medical și pentru refacerea încrederii publice în personal implicat în administrarea sectorului de sănătate.
 
Evenimentul este este realizat cu sprijinul Erasmus+ KA 107. 
Intrarea este liberă.
Vă invităm să vă alăturați dezbaterii!
 
Programul celor două zile: 
 
Thursday, October 26
14.00 – 14.30 Registration
14.30 – 15.00 Welcome speeches
15.00 Panel 1: Health communication, vaccine advocacy and community intervention 
16.30 Coffee break
16.45 Panel 2: Doctor-patient communication in online and real-life context
 
Friday, October 27
10.00 Panel 3: Public Health Communication, PR Health and Behavioral Change
11.30 Coffee break
11.45 Panel 4: Media coverage of health issues and legal aspects of health communication 
13.30 Lunch
 
Persoana de contact: ioana.schiau@comunicare.ro
 

Vezi toate ştirile