oct 5, 2018

Conferința „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”-TNB, 8.10 a.c.


Ministerul Afacerilor Externe, prin Ministrul delegat pentru afaceri Europene, și  Institutul European din România (IER), au deosebita plăcere de a vă invita la Conferința finală  ”Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene” care va avea loc în data de 8 octombrie 2018, în Sala ”Pictura” a Teatrului Național ”Ion Luca Caragiale” din București, între orele 16:00 – 18:30  (înregistrarea participanților 15:30 – 16:00).

 
 
 

Lansate la data de 9 mai, la București, consultările cetățenești au avut ca scop dezbaterea viitoarelor linii prioritare ale proiectului comunitar și s-au înscris într-un cadru lansat la nivel european, asumat de către statele membre. Ulterior, rezultatele acestei inițiative vor fi raportate și discutate la nivel european, în perspectiva Summit-ului privind viitorul Uniunii Europene, care va avea loc la Sibiu, pe 9 mai 2019, pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Acest ciclu de evenimente a reprezentat cadrul democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european, fiind totodată un prilej de evidențiere a deschiderii instituționale către dialogul cu cetățenii, de consolidare a sentimentului de apartenență la construcția europeană și de creștere a gradului de participare la procesele care vor stabili viitorul Uniunii Europene.

Vă așteptăm cu drag la conferință! Confirmați participarea până cel mai târziu pe 7 octombrie a.c., la adresa de e-mail consultari.cetatenesti@ier.gov.ro.

 
 
 

Vezi toate ştirile